Een ding weet ik zeker…

Precies zoals het nu is, zal het nooit meer zijn. Ik zit aan de vierkante eettafel in ons hooimijtvakantiehuisje De Kettel in Vorden. En kijk uit op de hooimijt van puin, dakpannen, sloophout. Op een strook geel grasland, een afrastering van paaltjes, gaas van ruitjesdraad, groen grasland omzoomd door rijen bruine bomen, kale bomen. Daarachter het dak van een huis, of is het een schuur? Erboven een grijze lucht.

De pianomuziek van Johan Johannsson op de achtergrond, de w.c. die doorspoelt, en nog een keer… Nu hoor ik het kletteren van de douche. Een tevreden gevoel overspoelt mij. Net genoten van een heerlijk ontbijt. Een gekookt eitje, niet te hard, niet te zacht. Precies goed. Een warm croissantje met pruimenjam van Bon Maman. Mmm… Dit alles vergezeld van een geurige, dampende cappuccino. Thuis willen we alleen maar echte espresso, maar bij een weekendje weg.nl hoort Nescafé cappuccino.

drieling boomZoals het nu is, zal het nooit meer zijn. Nagenietend van het smakelijke ontbijt, me verheugend op de wandeling die we straks gaan maken. De behaaglijke warmte, het watergekletter van de douche, dit uitzicht, de muziek, het tikken van de verwarmingsbuizen.

Terwijl ik dit opschrijf, is het moment alweer voorbij. Mijn lief is klaar met douchen, de cd van Johan Johannsson is overgeschakeld naar een volgend nummer. Nu vult orgelmuziek de ruimte, het douchegordijn schuift open, de vloer wordt aangetrokken met de grote trekker.

Zoals het nu is, zal het nooit meer zijn. Elk moment van de dag, elk moment in je leven kan je maar één keer beleven. Wat ik ook zeker weet: er blijven altijd weer van zulke mooie momenten terugkomen. En dat is een fijne gedachte….